World Gk Quiz Question And Answer in English

World GK is one of the Important Section of General Knowledge/ General Awareness subject included in a variety of exams like SSC CGL, SSC CHSL, Bank PO, Clerk, UPSC, Assam Police etc. This section is considered high-scoring and it aims to test the candidates’ knowledge/ awareness about various topics related to the world. There is no fixed pattern by which world General Knowledge questions are asked in the competitive exams. The questions can be put up from World economics, history, geography, etc. That’s why it is important for aspirants to go through as many World Gk Questions with answers as possible for the exam preparation.

In this post, we are providing the most important and latest World General Knowledge questions and answers for the preparation of various competitive exams. Plus, we are updating the questions regularly to keep you updated with world general awareness. If you too have any question or doubt then you can post it in the comment section below.

World GK Quiz Questions with Answers 2022-23
[1] Which one is the smallest ocean in the World?
(A) Indian
(B) Pacific
(C) Atlantic
(D) Arctic

Answer – D (Arctic)


[2] Which country gifted the ‘Statue of Liberty’ to USA in 1886?
(A) France
(B) Canada
(C) Brazil
(D) England
Answer: A (France)

[3] Dead Sea is located between which two countries?

(A) Jordan and Sudan
(B) Jordan and Israel
(C) Turkey and UAE
(D) UAE and Egypt
Answer: B (Jordan and Israel)


[4] In which ocean ‘Bermuda Triangle’ region is located?
(A) Atlantic
(B) Indian
(C) Pacific
(D) Arctic
Answer: A (Atlantic)


[5] Which country is known as the ‘playground of Europe’?
(A) Austria
(B) Holland
(C) Switzerland
(D) Italy
Answer: C (Switzerland)

[6] Which country is also known as the ‘Land of Rising Sun’?

(A) Japan
(B) New Zealand
(C) Fiji
(D) China
Answer: A (Japan)


[7] Which country is known as the ‘Land of Thunderbolts’?
(A) China
(B) Bhutan
(C) Mongolia
(D) Thailand
Answer: B (Bhutan)


[8] Which continent has the highest number of countries?
(A) Asia
(B) Europe
(C) North America
(D) Africa
Answer: D (Africa)

[9] In which country, white elephant is found?

(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Thailand
(D) Malaysia
Answer: C (Thailand)


[10] Total number of oceans in the World is
(A) 3
(B) 5
(C) 7
(D) 12
Answer: B (5)


[11] Which country is also known as the ‘Land of Thousand Lakes’
(A) Iceland
(B) Norway
(C) Finland
(D) Switzerland
Answer: C (Finland)


[12] Which Plateau is known as the ‘Roof of the World’?
(A) Andes
(B) Himalaya
(C) Karakoram
(D) Pamir
Answer: D (Pamir)


[13] The world’s longest straight road without any corners is located in
(A) USA
(B) Australia
(C) Saudi Arabia
(D) China
Answer: C (Saudi Arabia)


[14]Which one is the biggest island in the World?
(A) Borneo
(B) Finland
(C) Sumatra
(D) Greenland
Answer: D (Greenland)


[15] In which year Hong Kong became a part of China after British Rule?
(A) 1982
(B) 1989
(C) 1995
(D) 1997
Answer: D (1997)

[16] Which one is the World’s highest-altitude civilian airport?
(A) Daocheng Yading Airport, China
(B) Kushok Bakula Rimpochhe Airport, Leh
(C) Qamdo Bamda Airport, China
(D) None of the above
Answer: A (Daocheng Yading Airport, China)


[17] Which river is flowing through Grand Canyon in Arizona, USA?
(A) Missouri River
(B) Colorado River
(C) Mississippi River
(D) Yukon River
Answer: B (Colorado River)


[18] Which one is the largest tropical rain forest in the world?
(A) Amazon
(B) Bosawas
(C) Southeast Asian Rain Forest
(D) Daintree Rain Forest
Answer: A (Amazon)


[19] How many countries were participated as founding member of United Nation?
(A) 45
(B) 50
(C) 51
(D) 75
Answer: C (51)


[20] Which one is the longest continental mountain range in the world?
(A) Himalaya
(B) Andes
(C) Rocky Mountains
(D) Ural Mountains
Answer: B (Andes)